Home » Vermoeiingsbank

Vermoeiingsbank

Voor het aanschaffen van een trekbank of drukbank waarmee bv. materiaal karakterisering, vermoeiings- of kwaliteitscontrole testen kunnen worden uitgevoerd, levert j.j. bos b.v.  al meer dan 55 jaar materiaal beproevingssystemen in de Benelux. We kunnen, elektrodynamisch, servo hydraulische en pneumatische test systemen aanbieden.

Trekbanken voor het testen van uw materialen

j.j. bos biedt multifunctionele belastingsframes en testsystemen voor specifieke toepassingen zoals biomedische, geomateriaal- en elastomeertesten.

Afhankelijk van de wensen van de gebruiker kan een systeem met basis, medium en zeer geavanceerde software geleverd worden.  En uiteraard kunnen we een Trekbank en/of Drukbank leveren met breed assortiment aan klemmen en accessoires welke o.a. nodig zijn om het proefstuk op de juiste manier op te spannen.

De testsystemen worden in vrijwel elke industrietak toegepast t.b.v. Quality Control, Research en Development, Engineering en productie om de productkwaliteit te borgen.

Op deze website kunt u het complete pakket aan materiaalbeproevingsmachines en test en meetapparatuur welke j.j.bos b.v. levert vinden. Wanneer u meer informatie wenst of een vraag heeft kunt u dit kenbaar maken door u naam, email en onderwerp in te vullen en op de rode knop verzenden te drukken. Wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.

Trekbanken: Mogelijkheden

Dynamische beproevingsbanken tot 2.000kN

Voor dynamische materiaal vermoeiing van 1 N tot 2 MN ofwel materiaal karakterisatie vertegenwoordigt j.j. bos b.v. al sinds de oprichting in 1965 het merk MTS. Deze servo-hydraulisch aangestuurde testsystemen en TestSuite software besturing zijn toonaangevend in de markt.

Met MTS wordt een Totaal test-oplossingen geboden inclusief bijzonder stille Silent Flow pompen, FlexTest besturing tot 20+ kanalen, grips en software. De toepassingen zijn legio, zoals: Medical, Structural, Material, Polymeren & Plastics, Automotive, etc.

Trekbanken MTS-serie

Hoog-Dynamische materiaal beproevingsbanken tot 12kN

Voor hoog dynamische materiaal vermoeiingstesten tot 100 Hz. levert j.j. bos b.v. de Electro Dynamische Acumen systemen van MTS.

  • In 1, 3 en 12 kN versie leverbaar
  • Torsie krachten zijn tevens mogelijk
  • Geen hydrauliek nodig, een 230V aansluiting is veelal voldoende
  • Ideaal voor Medische testlaboratoria
  • Geavanceerde TestSuite besturingssoftware

Pneumatische trekbanken tot 7 kN

Voor licht dynamische (materiaal vermoeiing) en statische testen heeft j.j. bos b.v. LiTeM – Life Testing Machines in het programma. Met deze systemen is het mogelijk om met een eenvoudige (6 Bar) lucht compressor of perslucht aansluiting in het lab. statische- en dynamische testen te doen tot 7 kN en 40 Hz. max.

Tevens zijn Torsietesten mogelijk. Dit is een bijzonder praktische en schone oplossing waarbij niet in een hydraulische infrastructuur geïnvesteerd hoeft te worden. Alle bekende pulsvormen (sinus, driehoek, blok, etc.) en zelfs  road profiles of eigen gemaakte pulsen zijn met de geavanceerde Controller mogelijk.

Officiëel verkooppartner van de volgende merken

LiTeM

Veel gestelde vragen

Dynamische materiaaltesten zijn een wetenschappelijke methode die wordt gebruikt om de mechanische eigenschappen van materialen te bestuderen onder dynamische belasting, zoals snelle impacten, hoge vervormingen of cyclische belasting. Het helpt om te begrijpen hoe materialen zich gedragen onder verschillende spanningen, rekken en belastingssnelheden.

Dynamische materiaaltesten zijn essentieel omdat veel praktische toepassingen materialen omvatten die worden blootgesteld aan dynamische krachten, zoals bij auto-ongelukken, luchtvaartimpacten of seismische gebeurtenissen. Het begrijpen van hoe materialen reageren onder dynamische omstandigheden is van cruciaal belang voor het ontwerpen van veilige en betrouwbare constructies en producten.

Statische materiaaltesten zijn een wetenschappelijke methode die wordt gebruikt om de mechanische eigenschappen van materialen te analyseren onder constante en langzame belastingsomstandigheden totdat het materiaal bezwijkt of een gespecificeerde limiet bereikt. Hierbij wordt een constante kracht of verplaatsing op het materiaal aangebracht om de sterkte, stijfheid, rekbaarheid en andere belangrijke mechanische eigenschappen te meten.

Statische materiaaltesten zijn cruciaal om te begrijpen hoe materialen zich gedragen onder stabiele en voorspelbare belastingen. Ingenieurs en onderzoekers kunnen hiermee de prestaties en beperkingen van materialen bepalen, wat zorgt voor een veilig ontwerp en gebruik van verschillende producten en constructies.

Dynamische materiaaltesten maken het mogelijk om verschillende mechanische eigenschappen te evalueren, waaronder modulus van elasticiteit, vloeigrens, treksterkte, taaiheid, gevoeligheid voor rektempo, vermoeiingslevensduur en breukgedrag, onder andere.

Statische materiaaltesten zijn cruciaal om te begrijpen hoe materialen zich gedragen onder stabiele en voorspelbare belastingen. Ingenieurs en onderzoekers kunnen hiermee de prestaties en beperkingen van materialen bepalen, wat zorgt voor een veilig ontwerp en gebruik van verschillende producten en constructies.

Dynamische materiaaltesten maken het mogelijk om verschillende mechanische eigenschappen te evalueren, waaronder modulus van elasticiteit, vloeigrens, treksterkte, taaiheid, gevoeligheid voor rektempo, vermoeiingslevensduur en breukgedrag, onder andere.

Statische materiaaltesten maken de evaluatie van verschillende mechanische eigenschappen mogelijk, waaronder treksterkte, druksterkte, vloeigrens, elasticiteitsmodulus, hardheid, rek, breuktaaiheid en kruipweerstand.

Verschillende testmethoden worden gebruikt voor dynamische materiaaltesten, waaronder valproef, split Hopkinson-drukstaaf (SHPB) testen, dynamische mechanische analyse (DMA), hoge snelheid trek-/druktesten en impacttesten.

Er zijn verschillende soorten statische materiaaltesten, zoals trekproeven, drukproeven, buigproeven, hardheidstesten, schuifproeven en kruipproeven. Elke test is ontworpen om specifieke mechanische eigenschappen van het materiaal te evalueren.

Bij statische testen worden materialen blootgesteld aan constante en langzame belastingssnelheden tot het falen optreedt, terwijl bij dynamische testen materialen te maken krijgen met snelle en variërende belastingssnelheden. Dynamische testen bootsen situaties na waarin materialen plotselinge impacts of hoge snelheid belasting ervaren.

Statische materiaaltesten omvatten het bevestigen van het materiaalmonster aan een testmachine en het aanbrengen van een belasting of verplaatsing met een constante snelheid totdat het materiaal bezwijkt of de gewenste limiet is bereikt. Tijdens de test worden gegevens verzameld en geplot op belasting-verplaatsings- of spannings-rek curves om het gedrag van het materiaal te analyseren.

Dynamische materiaaltesten zijn van toepassing op een breed scala aan materialen, waaronder metalen, polymeren, composieten, keramiek en zelfs biologische materialen. Verschillende materialen vertonen unieke dynamische reacties, waardoor dynamische testen een essentieel instrument is voor het karakteriseren van hun gedrag.

Statische materiaaltesten vinden toepassingen in verschillende industrieën, waaronder lucht- en ruimtevaart, auto-industrie, bouw, productie en onderzoek. Het wordt gebruikt om de kwaliteit van materialen te beoordelen, ontwerpkeuzes te valideren, foutanalyses uit te voeren en te zorgen voor naleving van industriestandaarden.

Dynamische materiaaltesten genereren gegevens in de vorm van belasting-verplaatsingscurves, spanning-rekrelaties, afhankelijkheden van rektempo en breukpatronen. Ingenieurs en onderzoekers analyseren deze gegevens om het materiaalgedrag onder dynamische omstandigheden te begrijpen en rekenmodellen te valideren.

Dynamische materiaaltesten dragen bij aan het ontwerpen van materialen met verbeterde prestaties, het optimaliseren van constructieontwerpen voor specifieke toepassingen, het verbeteren van productveiligheid en het waarborgen van naleving van industriestandaarden en -regelgeving.

Dynamische materiaaltesten vinden toepassingen in industrieën zoals lucht- en ruimtevaart, automobielindustrie, defensie, sportuitrusting, civiele techniek, elektronica en biomedische industrie, waar het begrijpen van het materiaalgedrag onder dynamische belasting van cruciaal belang is voor de betrouwbaarheid en veiligheid van producten.

Testresultaten van statische materiaaltesten worden meestal gepresenteerd in grafische vorm, waarbij spannings-rek of belasting-verplaatsingscurves worden getoond. Ingenieurs analyseren deze curven om de elastische en plastische eigenschappen, ultieme sterkte, vloeigrens en andere mechanische eigenschappen van het materiaal te bepalen.

Hoewel statische materiaaltesten waardevolle informatie bieden over het mechanisch gedrag van een materiaal, kunnen ze mogelijk niet volledig de scenario’s in de praktijk nabootsen waarbij sprake is van dynamische of impactbelasting. Aanvullende testmethoden, zoals dynamische testen of vermoeiingstesten, kunnen nodig zijn om specifieke praktijksituaties te simuleren.

Statische materiaaltesten houden geen rekening met factoren zoals tijdsafhankelijkheid, temperatuurvariaties of snelle belastingscondities. Bovendien kunnen ze mogelijk niet het gedrag van het materiaal volledig vastleggen onder complexe spanningstoestanden of bij extreme rektempo’s.

Statische materiaaltesten spelen een essentiële rol in materiaalontwikkeling en -selectie door waardevolle gegevens te verschaffen over mechanische eigenschappen. Ingenieurs kunnen deze gegevens gebruiken om de meest geschikte materialen te kiezen voor specifieke toepassingen, wat zorgt voor veiligheid, betrouwbaarheid en optimale prestaties van het eindproduct.

Informatie aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan