Trekbank

Voor het aanschaffen van een Trekbank of Drukbank waarmee bv. materiaal karakterisering, vermoeiings- of kwaliteitscontrole testen kunnen worden uitgevoerd, levert j.j. bos b.v.  al meer dan 55 jaar materiaal beproevingssystemen in de Benelux. We kunnen elektro mechanisch, servo hydraulische en pneumatische test systemen aanbieden.

Afhankelijk van de wensen van de gebruiker kan een systeem met basis, medium en zeer geavanceerde software geleverd worden. Hierbij kijken we dan samen met de klant wat voor soort testen hij wil gaan uitvoeren zoals bijvoorbeeld: breukdetectie, auto-return, overload beveiliging, cyclische testen, load holding, pre-load, enz. Hier wordt de keuze van software op aangepast.
En uiteraard kunnen we een Trekbank en/of Drukbank leveren met breed assortiment aan klemmen en accessoires welke o.a. nodig zijn om het proefstuk op de juiste manier op te spannen.

De trek- en drukbanken worden in vrijwel elke industrietak toegepast t.b.v. Quality Control, Research en Development, Engineering en productie om de productkwaliteit te borgen.

Op deze website kunt u het complete pakket aan materiaalbeproevingsmachines en test en meetapparatuur welke j.j.bos b.v. levert vinden. Wanneer u meer informatie wenst of een vraag heeft kunt u dit kenbaar maken door u naam, email en onderwerp in te vullen en op de rode knop verzenden te drukken. Wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.

Informatie aanvragen

  Meer informatie aanvragen? Stel uw vraag of vul uw gegevens in.

  Uw naam *

  Uw e-mail *

  Uw telefoonnummer

  Uw vraag/bericht

  Semi-Statische trekbank met krachten van 5 tot 600kN

  Voor (semi-) statische ofwel Monotonic trek- en druktesten met krachten tot 600 kN levert  j.j. bos b.v. de systemen van MTS.

  • Ruime keuze aan klemmen om als universele trekbank te gebruiken
  • Geavanceerde test programmering mogelijk met de MTS TestSuite software
  • Inzetbaar voor het meten van zowel druk- als trekkracht

  MTS Exceed® Series 40 Electromechanical Universal Test Systems

  (semi) Statische testen tot 600kN

  Electromechanical Systems accessoires

  Dynamische beproevingsbanken tot 2.000kN

  Voor dynamische materiaal vermoeiing van 1 N tot 2 MN ofwel materiaal karakterisatie vertegenwoordigt j.j. bos b.v. al sinds de oprichting in 1965 het merk MTS. Deze servo-hydraulisch aangestuurde testsystemen en TestSuite software besturing zijn toonaangevend in de markt.

  Met MTS wordt een Totaal test-oplossingen geboden inclusief bijzonder stille Silent Flow pompen, FlexTest besturing tot 20+ kanalen, grips en software. De toepassingen zijn legio, zoals: Medical, Structural, Material, Polymeren & Plastics, Automotive, etc.

  Hoog-Dynamische materiaal beproevingsbanken tot 12kN

  Voor hoog dynamische materiaal vermoeiingstesten tot 300 Hz. levert j.j. bos b.v. de Electro Dynamische Acumen systemen van MTS.

  • In 1, 3 en 12 kN versie leverbaar
  • Torsie krachten zijn tevens mogelijk
  • Geen hydrauliek nodig, een 230V aansluiting is veelal voldoende
  • Ideaal voor Medische testlaboratoria
  • Geavanceerde TestSuite besturingssoftware

  MTS Acumen

  Hoog-Dynamische vermoeiingstesten tot 300Hz en max 12kN

  TestSuite

  TestSuite multipurpose software 

  Trekbanken MTS serie

  Trekbanken voor krachten tot 6,7kN

  Voor laag frequent en (semi-) statische trek- en druktesten met krachten tot 6,7 kN vertegenwoordigt j.j. bos b.v. het merk Mark-10.

  • Ruime keuze aan klemmen om als universele trekbank te gebruiken
  • Stand-alone gebruik of bediening en registratie via een computer zijn mogelijk
  • Inzetbaar voor het meten van zowel druk- als trekkracht

  Trekbanken tot 1,5 kN – Mark-10

  Kracht en Torsie metingen

  Trekbanken 3,4kN en 6,7 kN – Mark-10

  Pneumatische trekbanken tot 7 kN

  Voor licht dynamische (materiaal vermoeiing) en statische testen heeft j.j. bos b.v. LiTeM – Life Testing Machines in het programma. Met deze systemen is het mogelijk om met een eenvoudige (6 Bar) lucht compressor of perslucht aansluiting in het lab. statische- en dynamische testen te doen tot 7 kN en 40 Hz. max. Tevens zijn Torsietesten mogelijk. Dit is een bijzonder praktische en schone oplossing waarbij niet in een hydraulische infrastructuur geïnvesteerd hoeft te worden. Alle bekende pulsvormen (sinus, driehoek, blok, etc.) en zelfs  road profiles of eigen gemaakte pulsen zijn met de geavanceerde Controller mogelijk.

  litem

  7,2kN statisch en 6kN dynamisch van 1 tot 30Hz

  Besturing van 1 tot 4 actuators

  Litem brochure

  Pneumatische test systeem oplossingen

  7,2kN statisch en 6kN dynamisch

  Onze merken

  MTS

  Voor trek- druktesten met de wat hogere krachten tot 4000 kN vertegenwoordigt j.j. bos b.v. het merk MTS.

  MTS trekbank
  mark-10

  Voor trek- en druktesten met wat lagere krachten tot 6,7 kN vertegenwoordigt j.j. bos b.v. het merk Mark-10 en in sommige gevallen ook MTS.

  ESM1500S
  Litem

  Voor de Pneumatische trek-druktesten met de specificatie zoals hierboven omschreven vertegenwoordigt j.j. bos b.v. het merk LiTeM.

  drc2018

  Laatste nieuws

  • Mark-10 Trekbank en Drukbank

   trekbank tafelmodel drukbank
   Mark-10 heeft een gevarieerd pakket aan trek- en drukbanken in het assortiment. Of u nu een trekbank of drukbank, verticale of horizontale, een grote of een tafel model wenst, mark-10 […]
   Meer lezen
  • MTS Criterion Trek- en Drukbanken

   MTS Criterion range
   Onder de naam ‘Criterion’ introduceert MTS een geheel nieuwe lijn van Elektro Mechanische- en Statisch Hydraulische testsystemen.
   Meer lezen

  Link

  MTS_logo

  Mark-10_Force_logo

  LiTeM Testing Machines