Home » Trekbank

Trekbank

Voor het aanschaffen van een trekbank of drukbank waarmee bv. materiaal karakterisering, vermoeiings- of kwaliteitscontrole testen kunnen worden uitgevoerd, levert j.j. bos b.v.  al meer dan 55 jaar materiaal beproevingssystemen in de Benelux. We kunnen elektromechanisch, elektrodynamisch, servo hydraulische en pneumatische test systemen aanbieden.

Trekbanken voor het testen van uw materialen

Afhankelijk van de wensen van de gebruiker kan een systeem met basis, medium en zeer geavanceerde software geleverd worden. Hierbij kijken we dan samen met de klant wat voor soort testen hij wil gaan uitvoeren zoals bijvoorbeeld: breukdetectie, auto-return, overload beveiliging, cyclische testen, load holding, pre-load, enz. Hier wordt de keuze van software op aangepast.

En uiteraard kunnen we een Trekbank en/of Drukbank leveren met breed assortiment aan klemmen en accessoires welke o.a. nodig zijn om het proefstuk op de juiste manier op te spannen.

De trek- en drukbanken worden in vrijwel elke industrietak toegepast t.b.v. Quality Control, Research en Development, Engineering en productie om de productkwaliteit te borgen.

Op deze website kunt u het complete pakket aan materiaalbeproevingsmachines en test en meetapparatuur welke j.j.bos b.v. levert vinden. Wanneer u meer informatie wenst of een vraag heeft kunt u dit kenbaar maken door u naam, email en onderwerp in te vullen en op de rode knop verzenden te drukken. Wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.

Trekbanken: Mogelijkheden

Semi-Statische trekbank met krachten van 1 tot 600kN

Voor (semi-) statische ofwel Monotonic trek- en druktesten met krachten tot 600 kN levert  j.j. bos b.v. de systemen van MTS.

 • Ruime keuze aan klemmen om als universele trekbank te gebruiken
 • Geavanceerde test programmering mogelijk met de MTS TestSuite software
 • Inzetbaar voor het meten van zowel druk- als trekkracht

Dynamische beproevingsbanken tot 2.000kN

Voor dynamische materiaal vermoeiing van 1 N tot 2 MN ofwel materiaal karakterisatie vertegenwoordigt j.j. bos b.v. al sinds de oprichting in 1965 het merk MTS. Deze servo-hydraulisch aangestuurde testsystemen en TestSuite software besturing zijn toonaangevend in de markt.

Met MTS wordt een Totaal test-oplossingen geboden inclusief bijzonder stille Silent Flow pompen, FlexTest besturing tot 20+ kanalen, grips en software. De toepassingen zijn legio, zoals: Medical, Structural, Material, Polymeren & Plastics, Automotive, etc.

Trekbanken MTS-serie

Hoog-Dynamische materiaal beproevingsbanken tot 12kN

Voor hoog dynamische materiaal vermoeiingstesten tot 100 Hz. levert j.j. bos b.v. de Electro Dynamische Acumen systemen van MTS.

 • In 1, 3 en 12 kN versie leverbaar
 • Torsie krachten zijn tevens mogelijk
 • Geen hydrauliek nodig, een 230V aansluiting is veelal voldoende
 • Ideaal voor Medische testlaboratoria
 • Geavanceerde TestSuite besturingssoftware

Trekbanken voor krachten tot 6,7kN

Voor laag frequent en (semi-) statische trek- en druktesten met krachten tot 6,7 kN vertegenwoordigt j.j. bos b.v. het merk Mark-10.

 • Ruime keuze aan klemmen welke in universele trekbanken kunnen worden gebruikt.
 • Stand-alone gebruik of bediening en registratie via een computer zijn mogelijk
 • Inzetbaar voor het meten van zowel druk- als trekkracht

 

Pneumatische trekbanken tot 7 kN

Voor licht dynamische (materiaal vermoeiing) en statische testen heeft j.j. bos b.v. LiTeM – Life Testing Machines in het programma. Met deze systemen is het mogelijk om met een eenvoudige (6 Bar) lucht compressor of perslucht aansluiting in het lab. statische- en dynamische testen te doen tot 7 kN en 40 Hz. max.

Tevens zijn Torsietesten mogelijk. Dit is een bijzonder praktische en schone oplossing waarbij niet in een hydraulische infrastructuur geïnvesteerd hoeft te worden. Alle bekende pulsvormen (sinus, driehoek, blok, etc.) en zelfs  road profiles of eigen gemaakte pulsen zijn met de geavanceerde Controller mogelijk.

Officiëel verkooppartner van de volgende merken

LiTeM

Informatie aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan