Home » Testen van composiet materialen

Testen van composiet materialen

In bijna elke branche verbeteren geavanceerde lichtgewicht composietmaterialen het productontwerp en creëren ze slankere en veiligere oplossingen. In het streven naar zuinigere auto’s, lichtere vliegtuigen, duurzamere biomaterialen en sterkere draagconstructies gaat de zoektocht naar betere materialen verder. Als gevolg hiervan wordt de zoektocht naar meer geavanceerde materiaaltests om complexe materiaal- en componentmodellen te ontwikkelen steeds noodzakelijker. Composiet tests vereisen meer betrouwbaarheid, meer gedetailleerde meettechnieken, nauwere integratie met computermodellen en het vernuft om met nieuwe materialen en toepassingen om te gaan.

MTS COMPOSIETEN TESTVOORDELEN

Toepassingskennis

Naast het voldoen aan internationale testnormen, moeten veel laboratoria nieuwe tests uitvoeren die nog nooit zijn uitgevoerd. Nieuwe materialen vragen om nieuwe manieren om naar testen te kijken. MTS-materiaalwetenschappers en systeemintegratie-ingenieurs begrijpen hoe ze moeten testen volgens gevestigde normen en hoe ze betrouwbare resultaten kunnen behalen met nieuwe testopstellingen.

Aanpasbare software

De toonaangevende MTS TestSuite ™ -software biedt een krachtig maar intuïtief platform voor alles, van geavanceerd R & D-onderzoek tot routinematige kwaliteitscontroletests op basis van internationale normen. Creëer complexe testsjablonen en data-analyse-uitvoer voor R&D of automatiseer procedures om fouten te minimaliseren en de doorvoer in QA / QC-tests te verhogen.

Uitgebreide portfolio

Effectieve validatie van complexe modellen voor anisotrope materialen vereist realistische simulatie van diverse bedrijfsomgevingen. Met testmogelijkheden variërend van statisch tot dynamisch; lage tot hoge kracht; uniaxiale tot multiaxiale technologieën; en accessoires voor gebruik in omgevings- en niet-omgevingsomstandigheden; MTS is geschikt voor een breed scala aan testtoepassingen voor composietmaterialen.

Expertise op hoge temperatuur

MTS-ingenieurs begrijpen de nuances van het testen van composieten bij hoge temperaturen tot 1500 ° C en werken samen met onderzoekers over de hele wereld om nauwkeurige meettechnieken te ontwikkelen met behulp van grepen, ovens en extensometers die zijn ontworpen voor toepassingen bij hoge temperaturen.

De testoplossingen voor composietmaterialen van MTS zijn goed ontwikkeld en ontworpen om QC- en R & D-laboratoria te helpen bij de evaluatie van materiaaleigenschappen voor kunststoffen, polymeermatrixcomposieten en kleefstoffen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over oplossingen voor uw specifieke toepassing.

Voor meer informatie: klik hier