Home » Sensoren

Sensoren

Sinds de oprichting in 1965 levert j.j. bos b.v. al diverse sensoren zoals toegepast bij de materiaalbeproeving. Vooraanstaande merken in dit segment zijn:

  • Rein IJkmeetbeugels

Sensoren

IJkmeetbeugels zijn de meest gebruikte kalibratie-middelen omdat deze eenvoudig te gebruiken zijn en de kracht direct is af te lezen op een meetklok. IJkmeetbeugels zijn beschikbaar in meetbereiken van 200N tot 1MN voor de meting van alleen statische trekkrachten, statische drukkrachten of voor beiden.
IJkmeetbeugels zijn specifiek ontwikkeld voor verificatie van de krachtuitlezing van materiaalbeproevingsmachines, maar kunnen ook gebruikt worden voor controle van andere statische belastingen. Zij zijn geschikt voor horizontaal en verticaal gebruik.

IJkmeetbeugels zijn ovale ringen, uit één stuk gemaakt in een speciaal staalsoort. De elastische vervorming van de ring onder belasting wordt gemeten met een meetklok via een hefboommechaniek. De meetklok heeft een schaal om direct kracht af te kunnen lezen.
Een kalibratiecertificaat wordt met de ijkmeetbeugel meegeleverd, waarop de resultaten van de kalibratietest zijn vermeld. De nauwkeurigheid is klasse 2 volgens DIN standaard EN 10002-3.

Producent: Rein, Duitsland

 

 

Laatste nieuws
WHO Guidelines regarding PM, PN and UFP’s

e are pleased to inform you about the new Particulate Matter (PM) and Particle Number Concentration (PN) threshold values as published by […]

Lees meer
WHO richtlijnen m.b.t. PM, PN en UFP’s

Hierbij informeren wij u graag over de nieuwe Richtlijnen t.a.v. Particulate Matter (PM) en Particle Number Concentation (PN) drempelwaarden zoals in 2021 […]

Lees meer
1gbenelux
1g-Benelux Shaker services

We are happy to announce that in cooperation with Quantify (Be) and 1g Dynamics (UK) we have set up 1g-Benelux Shaker services.

Lees meer
New CPC validation setup

Based on the Topas FCS-249 aerosol generator and a TSI 3750 reference CPC, j.j. bos has commissioned a setup to check and […]

Lees meer

Officiëel verkooppartner van de volgende merken

Informatie aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan