Rekstrookje

Door een rekstrookje aan te brengen op een materiaal kunnen we wanneer er spanningen optreden in het materiaal, vormveranderingen of “rek” meten. Het is wanneer je gaat meten met rekstroken handig het verband tussen spanning, kracht en rek te kennen. De spanningen in het materiaal of de krachten en/of drukken die uitwendig op het materiaal worden uitgeoefend kunnen we meten doordat de weerstand van de geleider van de rekstrook verandert wanneer het materiaal van deze geleider wordt gerekt. We kunnen door het meten van de weerstandsverandering van de geleider de rek berekenen. In veel gevallen kan de rek ook direct afgelezen worden met een (rek)meetinstrument.

Mogelijkheden aanbrengen rekstrookje

Een rekstrookje is vrijwel op alle materialen zoals (metalen, kunststoffen, hout, beton composiet materiaal, bot (levend) en enz…) aan te brengen, de toepassingen zijn hierdoor slecht beperkt door de creativiteit van de bedenker. De beperking zit vaak ook in de omgevingsinvloeden tijdens het lijm proces zoals: “temp, wind en vocht”. Hierdoor kan de lijm niet goed uitharden. Een alternatief kan dan zijn lasbare rekstroken (micro puntlassen).

Toepassingsgebied rekstrookje

Het toepassingsgebied voor een rekstrookje is daardoor zeer breed te weten:
Proefstaven / constructie delen / load cellen / badkamer- keuken weegschaal / industrieel wegen / geneeskunde / tandheelkunde / trillingsmeting -bewaking / scheepsassen – voortstuwing – torsie bewaking – vermogensbewaking / Europter hoofdas bewaking ect..

j.j. bos b.v. vertegenwoordigt voor rekstroken, accessoires en (rek) meetapparatuur al meer dan 40 jaar het merk vpgsensor / Micro Measurements voor heen Vishay / Micro measurements.

Micro Measurements

Laatste nieuws

 • Rekstrook Seminar en Workshop 2020

  rekstrook workshop
  j.j. bos b.v. is al meer dan 40 jaar rekstrook leverancier van Vishay Micro Measurement. Hierbij nodigen wij u graag uit voor een 3-daagse Seminar en Workshop ‘Rekstrook Technologie’.
  Meer lezen
 • D4 Data Acquisitie Conditioner

  Rekstrook conditioner
  Vishay Precision Group introduceert de nieuwe D4 Data Acquisitie Conditioner. De D4 is een draagbaar, USB gestuurd precisie instrument voor gebruik met rekstrookjes en/of op rekstroken gebaseerde opnemers. Het is […]
  Meer lezen

Link

micromeasurements


Informatie aanvragen

  Meer informatie aanvragen? Stel uw vraag of vul uw gegevens in.

  Uw naam *

  Uw e-mail *

  Uw telefoonnummer

  Uw vraag/bericht