LiTeM pneumatische vermoeiings-testsystemen

De pneumatische vermoeiings-testsystemen van LiTeM Life Testing Machines kunnen gebruikt worden in alle sectoren van de mechanische, civiele en productie techniek.
Toepassingen lopen uiteen van sportuitrusting tot medische techniek. Alles waarbij men wil testen wat de levensduur van het product is kan gebruik maken van dit systeem. Ook voor het ontwikkelen van nieuwe producten en materialen kan gebruik gemaakt worden van de LiTeM serie. De systemen zijn zowel als standaard table-top model en als custom-made model beschikbaar.

De serie van vermoeiings-testsystemen bestaat uit drie pneumatische systemen en één torsiesysteem met elektrische besturing. De systemen zijn aangesloten op een controller via een pc met Windows en werkt met eigen software. In de software kan het systeem aangepast worden naar wens, zoals de kracht of de frequentie aan te passen. Ook kunnen de bewegingen standaard worden ingevoerd, zoals sinus- of blokbewegingen. Maar nog veel belangrijker is het importeren van zelf opgenomen testprofielen om die af te spelen in het vermoeiings-testsysteem.

De testen zijn geschikt voor zowel statische als dynamische toepassingen.
Het bereik gaat van statische testen tot 7 kN en dynamische testen tot 6 kN met een maximale frequentie van 30 Hz. De slag gaat van minimaal 50 mm tot maximaal 400 mm.
Door de keuze uit verschillende modellen is er voor elke toepassing wel een oplossing te vinden. Tevens zijn er ook torsietesten mogelijk met de elektrische uitvoering. Alle modellen zijn uitgevoerd met lichtgewicht aluminium frames die veelzijdig ingezet kunnen worden om de mogelijkheid te bieden de opstelling aan te passen.

Het voordeel van deze materiaal vermoeiings-testsystemen ten opzichte van andere systemen is het feit dat het werkt op een pneumatische aandrijvingstechniek. De machines kunnen aangesloten worden op een eenvoudige 6 Bar luchtcompressor of een perslucht aansluiting. Dit is een bijzonder schone en praktische werkwijze.

LiTeM is een Italiaans merk dat gespecialiseerd is in het produceren en ontwikkelen van fatigue testsystemen. Het bedrijf is ontstaan uit een samenwerking tussen twee bestaande bedrijven, namelijk EnginLab Srl en DRC Srl, wat beide ook Italiaanse bedrijven zijn. EnginLab is expert in testen van mechanische-, ruimtevaart- en autotechnische onderdelen. DRC is een specialist in het ontwikkelen van non-destructieve testsystemen. Bij LiTeM worden die twee specialisaties verenigd. Het volledige traject van productie tot verkoop is Italiaans. De internationale verkoop in de Benelux wordt gedaan via handelsonderneming j.j. bos b.v. in Gouda.
Ook voor traditionele, servo-hydraulische materiaal fatigue systemen kunt u uiteraard bij ons terecht.

Laatste nieuws

Informatie aanvragen

 • Niets gevonden

Link

LiTeM Testing Machines

  Meer informatie aanvragen? Stel uw vraag of vul uw gegevens in.

  Uw naam *

  Uw e-mail *

  Uw telefoonnummer

  Uw vraag/bericht