Home » MTS oplossingen voor Betonijzer testen

MTS oplossingen voor Betonijzer testen

Met de groeiende wereldwijde vraag naar nieuwe gebouwen en constructies is er een overeenkomstige drang naar hoogwaardige bouwmaterialen. bewapening of betonijzer, is een veelgevraagd materiaal dat wordt gebruikt om de treksterkte van beton in constructies te verbeteren. Omdat bewapening en beton vergelijkbare thermische uitzettingseigenschappen hebben, is dit het materiaal bij uitstek om constructies te versterken. Wapening is vaak gemaakt van geribbeld koolstofstaal en is er in verschillende maten en kwaliteiten. Tegenwoordig zorgen innovaties in materialen en coatings voor een hogere sterkte en meer veelzijdige wapeningsstaven, terwijl ze nieuwe uitdagingen voor het testen opleveren.

Er zijn meerdere uitdagingen bij het testen van wapening en er zijn goed erkende, veeleisende normen waaraan moet worden voldaan. Een van de grootste zorgen bij het testen van bewapening is de niet-standaard vorm van de proefstukken. Wapening wordt vaak in grote rollen opgeslagen en vervolgens op maat gezaagd. Monsters moeten dus worden rechtgetrokken voordat ze worden getest, en ze kunnen enige kromming behouden. Het oppervlak van de staaf is geribbeld voor een betere hechting aan het beton, wat goed is voor de structurele stabiliteit, maar vanuit een testperspectief zorgt dit oneffen oppervlak voor een aantal uitdagingen bij het grijpen van de proefstaaf.

Een andere aangrijpende uitdaging wordt gecreëerd door de coatings die kunnen worden gebruikt. Hoewel gecoat betonijzer een betere bescherming biedt tegen corrosie, is het een glad oppervlak om goed vast te pakken. Bovendien vereisen sommige eindtoepassingen dat de wapeningsstaaf wordt gebogen om de nodige structurele vormen in het beton te creëren, dus deze moet ook worden getest op buigsterkte. Een ander punt van zorg bij het testen van wapening is de neiging tot grote storingen die moeten worden gepland om mogelijke schade aan het systeem en het testpersoneel te minimaliseren.

Wapening is verkrijgbaar in verschillende maten en kwaliteiten. De kwaliteiten komen overeen met de minimale vloeigrens, de klasse 280 zou bijvoorbeeld een minimale vloeigrens hebben van 280 MPa; Evenzo zou klasse 40 een minimale vloeigrens hebben van 40.000 psi. Maat wordt gemeten in diameter en aangeboden in standaard stappen. De grootte en kwaliteit van het wapeningstestmonster bepalen de vereiste krachtcapaciteit van de testmachine. Wapeningsstaven van hogere kwaliteit worden steeds populairder omdat een kleinere hoeveelheid wapening met een hogere sterkte kan worden gebruikt om de beoogde structurele stabiliteit te creëren.

Klik here to read full article
Of klik here on Composite rebar testing