Home » Merken » Precision Control Systems

Precision Control Systems

j.j. bos b.v. vertegenwoordigt de infra-rood verwarmingsoplossingen van het fabrikaat PCS/Research Inc. welke bekend staan om de goede prijs-kwaliteit verhouding. Denk hierbij aan:

 • I.R. procesverwarming
 • I.R. fornuizen
 • I.R. line-heaters

Precision Control Systems (PCS) Inc., voorheen bekend als Research Inc.

Precision Control Systems Inc. (voorheen bekend als Research Inc.) ontwerpt en produceert industriële infrarood procesverwarming inclusief de besturing.
PCS produceert en test uw systemen in een UL 508 gecertificeerde werkplaats en biedt wereldwijde ondersteuning.
Hieronder volgt een overzicht van de beschikbare producten:

PCS General Product Brochure

PCS produceert sinds 1952 Quartz T3-lampsystemen met snelle verwarming. Deze systemen werden ontwikkeld in samenwerking met het ruimtevaartprogramma van de Verenigde Staten om via infraroodwarmte een precieze controle mogelijk te maken in diverse ruimtevaarttoepassingen. Tegenwoordig worden deze verwarmingssystemen gebruikt in tal van industriële verwarmingstoepassingen. Dit betekent gecontroleerde infrarood warmte op verschillende thermische processen. Gebruikers van dit type T3-systeem realiseren vele voordelen zoals:

 • Verhoogde processnelheid
 • Ruimtebesparend
 • Lager energieverbruik

Research Inc. Infrarood Heater

Typische toepassingen van PCS-infraroodverwarming zijn bijvoorbeeld:

 • Vulkaniseren van siliconenrubber: Produceren van siliconenrubber buizen en profielen aan 4 keer de snelheid van conventionele heetwandige weerstandsverwarmers
 • Draad- en kabelverwarming: Snelle verwarming van draad en coaxkabel voor het drogen en verwarmen vóór de plastic extrusie
 • Plastic Film Verwarming: Verwarm snel plastic film voor lamineren, uitrekken of vormen
 • Plastic productie: PET vervormen of thermisch gevormde film voorverwarmen, sneller en uniformer dan met concurrerende systemen
 • Spoel- en Strip Coating: Biedt snelle en uniforme rand-tot-rand warmte op spoel en strip lijnen
 • Annealing: Gloeien en/of vloeien van kunststoffen bij lage temperatuur tot hoge temperatuur metaal

Voordelen van de T3-technologie

Infrarood (IR) halogeenlampen (T3) bestaan in principe uit een wolfraamdraad omhuld door quartz T3-lampen zijn verkrijgbaar als puntbron of als lineaire bron van 2 tot 38 inch (51 tot 965 mm) lang, en hebben een vermogen tot 5000 watt. Wolfraam is een snel reagerend weerstandselement dat infraroodenergie met een hoge intensiteit produceert wanneer er stroom op wordt gezet. T3-lampen zijn gekoppeld aan gepolijste aluminium of keramische reflectoren om het infrarode verwarmingseffect te richten en te versterken. In vergelijking met andere infraroodstralers (zie tabel 1) hebben T3-lampen een grotere verwarmingsfunctie, meer stralingsefficiëntie en een snellere reactie.

Tabel 1

T3-lampen produceren een breed spectrum van infrarode warmte (zie afbeelding 1). Dit is optimaal voor de meeste kunststoffen, rubber en coatingmaterialen.

Afbeelding 1

Producten:

LineIR: De LineIR® heater concentreert infraroodenergie in een lang, smal gebied tot 5 x 965 mm. De LineIR® wordt gebruikt voor draadverwarming en buigen van kunststof. De watergekoelde reflectoren bieden samen met de snel reagerende T3-lampen de gebruikers belangrijke voordelen: een verwarmingsoplossing met hoge dichtheid en een onmiddellijke aan/uit-reactie.

LineIR

Meer informatie over het PCS LineIR model 5194: LineIR Model5194 Data Sheet

Alu StripIR: De aluminium, watergekoelde StripIR® concentreert stralingswarmte over een gebied tot 38 x 965 mm. De watergekoelde reflectoren in combinatie met de snel reagerende T3-lampen bieden gebruikers als voordelen: een verwarmingsoplossing met hoge dichtheid en een onmiddellijke aan/uit-reactie.

Alu StripIR

Meer informatie over de PCS Alu StripIR modellen 5306 en 5560:
StripIR Model5306 Data Sheet
StripIR Model5560 Data Sheet

Keramische StripIR: De keramische, luchtgekoelde StripIR® concentreert stralingswarmte om een gebied tot 43 x 965 mm te verwarmen. De onderhoudsvrije keramische reflector zorgt voor een gelijkmatig verwarmingspatroon, en de StripIR® is ideaal voor verwarming in omgevingen waar uitgassing de reflector kan vervuilen.

 

Keramische StripIR

Meer informatie over de PCS Ceranic StripIR modellen 4185:  StripIR Model4185 Data Sheet

SpotIR: Met de SpotIR® kan een klein cirkelvormig gebied worden verwarmd. De luchtgekoelde reflectoren in combinatie met de snel reagerende T3-lampen bieden gebruikers voordelen zoals: een verwarmingsoplossing met hoge dichtheid en onmiddellijke aan/uit-schakeling. Er zijn twee verwarmers in deze unieke familie voor verschillende spotafmetingen en verwarmingsdichtheden.

SpotIR

Meer informatie over de PCS SpotIR modellen 4085 en 4150:

SpotIR Model4085 Data Sheet
SpotIR Model4150 Data Sheet

PanelIR: De PanelIR® verwarmt snel grotere oppervlakken. Deze verwarmers worden gewoonlijk gebruikt boven bewegende banen en spoellijnen. De luchtgekoelde keramische reflectoren in combinatie met de snel reagerende T3-lampen bieden gebruikers voordelen zoals: een verwarmingsoplossing met hoge dichtheid en onmiddellijke aan/uit-reactie. Deze kachels kunnen alleen of samen worden gebruikt om grotere ruimtes te verwarmen.

PanelIR

Meer informatie over de PCS PanelIR model 4555:  PanelIR Model4555 DataSheet

ModuleIR: De ModuleIR® biedt de mogelijkheid om een op maat gemaakt ovenontwerp te maken dat paneelverwarming biedt die past bij de toepassing. Meerdere modules zijn samen in een metalen behuizing ondergebracht om het gewenste verwarmingseffect te bereiken. De watergekoelde aluminium reflectoren in combinatie met de snelle T3-lampen bieden gebruikers voordelen zoals: een verwarmingsoplossing met hoge dichtheid en een onmiddellijke aan/uit-reactie. Verwarmingsdichtheden tot 330 Watt/In2 zijn beschikbaar. De ModuleIR®-verwarmers kunnen verschillende oudere verwarmers van Research Inc. vervangen, waaronder de modellen 5090, 5094 en 5236.

ModuleIR

LoTempIR: De LoTempIR® biedt een oplossing voor infraroodverwarmingstoepassingen met lage dichtheid waarbij kwartshalogeenlampen worden gebruikt. Deze luchtgekoelde verwarming kan worden gebruikt in een bank van meerdere verwarmingselementen om een relatief lage warmtedichtheid over een groot gebied uit te stralen.

LoTempIR

Hi-TempIR: De Hi-TempIR®-serie elektrische infraroodstralers voor toepassingen die een zeer hoge warmtestroomdichtheid in geconcentreerde gebieden vereisen. Het modulaire ontwerp van deze verwarmers kan naar believen worden gecombineerd en verwarmd naargelang de grootte en de vorm van het voorwerp. De kachels vereisen gewoonlijk zowel water- als luchtkoeling om de lampen en reflectoren te beschermen. Temperaturen boven 1700 °C en wattdichtheden tot 440 watt/cm2 zijn haalbaar. De verschillende modellen van de verwarmingsfamilie kunnen worden gebruikt in veel verschillende productie-, laboratorium- en testtoepassingen, zoals  Aerodynamische verhittingssimulatie, thermische spanningstesten, verhitting van trek- en vermoeiingsmonsters, verwerking van halfgeleiderwafers, chemische verwerking, spanningsarm gloeien en metaal solderen.

Hi-TempIR

Meer informatie over het PCS Hi-TempIR model 5209: HiTempIR Model5209 Data Sheet

ChambIR: De ChambIR® familie biedt twee unieke verwarmingsontwerpen. De parabolische clamshells zijn speciaal ontworpen voor het verwarmen van continue materialen zoals pijp en profielen met een buitendiameter van 0,25 inch (6 mm) tot 6 inch (152 mm).

De elliptische kamer is bestemd voor de thermische verwerking van kleine continue materialen zoals pijp, kabel en draad met een buitendiameter van minder dan 0,25 inch (6 mm).

De ChambIR® familie biedt verwarmingssnelheden die vier keer hoger liggen dan die van convectie- of warmwand-infraroodverwarmingssystemen. De watergekoelde reflectoren en de snel reagerende T3-lampen bieden gebruikers voordelen zoals: een verwarmingsoplossing met hoge dichtheid en onmiddellijke aan/uit-reactie.

ChambIR

Meer informatie over de PCS ChambIR modellen E4 en 4069:
ChamberIR ModelE4 Data Sheet
ChamberIR Model4069 Data Sheet

Informatie aanvragen?

"*" geeft vereiste velden aan