Home » Merken » LiTeM

LiTeM

LiTeM – Life Testing Machines is een Italiaanse producent van pneumatische vermoeiings-testsystemen tot een capaciteit van 7 kN en een frequentie van 30 Hz.

LiTeM – Life Testing Machines

LiTeM – Life Testing Machines is een nieuwe leverancier in ons leveringspakket welke zich heeft gespecialiseerd in vermoeiings-testsystemen welke op pneumatiek werken. Met deze systemen is het mogelijk om met een eenvoudige (6 Bar) lucht compressor of perslucht aansluiting in het lab. statische testen te doen tot 7 kN en dynamisch tot 3.5 kN bij 30 Hz. max. Tevens zijn Torsietesten mogelijk. Dit is een bijzonder praktische en schone oplossing waarbij niet in een hydraulische infrastructuur geïnvesteerd hoeft te worden. Alle bekende pulsvormen (sinus, driehoek, blok, etc.) en zelfs  road profiles of eigen gemaakte pulsen zijn met de geavanceerde Controller mogelijk.

www.litem.info

LiTeM – Life Testing Machines

BYC-100 Pneumatic Modular Frame

Het BYC-100 frame behoort tot de familie van PN-MF (Pneumatic Modular Frame) systemen, ontworpen en geproduceerd om specifieke testen uit te voeren op onderdelen uit de fietssector.
Het systeem is volledig gemaakt van aluminium en wordt gebruikt om statische en vermoeiingstesten uit te voeren zoals aangegeven in de ISO-4210 norm en EN 15194.

De antivibratiesteunen geven het BYC-100 frame de beste stabiliteit, zelfs tijdens de meest uitdagende tests; de portaalstructuur geeft de bank de nodige stijfheid voor het correct uitvoeren van tests op frames en fietsonderdelen volgens de norm. Bovendien maakt de aanwezigheid van wielen op de basis het mogelijk om de hele constructie eenvoudig te verplaatsen binnen het testlaboratorium.

Het systeem is compatibel met Litem K-PN serie pneumatische actuator kits, verankeringsbeugels en RTC 9000 Real Time Controllers.

TOEPASSINGEN

olievrij

laag verbruik

hoge flexibiliteit

eenvoudig te gebruiken

TOEPASSINGEN
Het BYC-100 systeem wordt natuurlijk het meest gebruikt in de fietssector.
Door de gediversifieerde reeks klemmen is het bijzonder geschikt voor de volgende testen:

 • Vermoeiingstest op het frame met horizontale belasting
 • Vermoeiingstest op het frame met verticale belasting
 • Vermoeiingstest op het frame met kracht uitgeoefend op de pedalen – tweeassig
 • Bi-axiale vermoeiingstest op het stuur
 • Vermoeiingstest op de voorvork
 • Statische en vermoeiingstest op de zitting

BYC-200 Pneumatic Modular Frame

Het BYC-200 frame behoort tot de familie van PN-MF (Pneumatic Modular Frame) systemen, ontworpen en geproduceerd om specifieke testen uit te voeren op onderdelen uit de fietssector.

Het systeem is volledig van aluminium en wordt gebruikt om statische en vermoeiingstesten uit te voeren op fietssturen zoals aangegeven in de ISO 4210 norm en EN 15194.

De portaalstructuur geeft de bank de nodige stijfheid voor het correct uitvoeren van testen op stuur en aerodynamische verlenging volgens de norm. Het hele testgebied wordt beschermd door polycarbonaat panelen die perfect zicht bieden tijdens de tests. De openingen van het vergrendelingssysteem garanderen volledige veiligheid voor de operator.

Het systeem is compatibel met Litem K-PN serie pneumatische actuator kits, verankeringsbeugels en RTC 9000 Real Time Controllers.

TOEPASSINGEN

olievrij

hoge flexibiliteit

gemakkelijk te gebruiken

TOEPASSINGEN
Het BYC-100 systeem wordt natuurlijk het meest gebruikt in de fietssector. Door de gediversifieerde reeks klemmen is het bijzonder geschikt voor de volgende testen:

 • Stuurpen (en montage) – laterale buigtest;
 • Stuurpen – voorwaartse buigtest;
 • Stuur, stuurpen, bar end, aerodynamische verlenging – torsiezekerheidstest;
 • Montage van stuur en stuurpen – vermoeidheidstest;
 • Montage van stuur en stuurpen – testmethode voor racefietsen.

Eldy 10/100

De elektrodynamische testsystemen uit de ELDY 100 serie zijn ontworpen om statische, semi-statische, dynamische en vermoeiingstests uit te voeren op een grote verscheidenheid aan componenten en materialen.

ELDY systemen maken gebruik van motoren met spreekspoeltechnologie en enkelfasige voeding. In combinatie met de RTC 9001 controller en SS 9000 software kunnen ELDY-systemen een hoge testfrequentie en micrometrische verplaatsingsnauwkeurigheid bereiken.

De aanwezigheid van de beweegbare dwarsbalk en de breedte van het werkoppervlak maken het eenvoudig om zelfs de meest complexe monsters te bevestigen en vast te pakken.

TOEPASSINGEN

olievrij

laag verbruik

laag geluidsniveau

hoge flexibiliteit

tafelblad

eenvoudig te gebruiken

TOEPASSINGSGEBIEDEN
Met de ELDY 10 testmachines kunnen verschillende soorten configuraties worden bereikt in termen van actuatorslagen; de maximale kracht is 10 N. De eenvoudige en intuïtieve software-interface maakt de ELDY 10 systemen perfect voor de volgende sectoren:

 • Biomedisch
 • R&D
 • Kunststoffen
 • Rubber
 • 3D printen (kunststoffen en metalen)
 • Composietmaterialen
 • Elektronische onderdelen en hardware
 • Stoffen en weefsels
 • Biologische materialen
Laatste nieuws
Klanten in beeld: Specialized

Specialized is een meer dan een gerenommeerd fietsmerk sinds 1974 zijn ze inmiddels een begrip in de fietsindustrie  . Dat wordt en […]

Lees meer
Customer testimonial: TU-Delft (MSE)

Here at the Materials Science and Engineering (MSE) department of TU Delft, we have been very pleased with the services of J.J. […]

Lees meer
Nieuwe meetmethode voor aerosolen

Fluctuatieanalyse: nieuwe meetmethode voor aerosolen gepresenteerd Hoe kunnen sterk geconcentreerde aërosolen worden gekarakteriseerd met behulp van lichtverstrooiing met afzonderlijke deeltjes? Deze uitdagende […]

Lees meer
Rekstrookworkshop

Regelmatig geven gecertificeerde trainers van j.j. bos b.v. een Rektrookworkshop Tijdens deze training leren de deelnemers hoe ze een rekstrookinstallatie tot een […]

Lees meer

Meer informatie?

"*" geeft vereiste velden aan