Home » Merken » Dantec Dynamics

Dantec Dynamics

Dantec Dynamics biedt Digital Image Correlation (DIC) oplossingen als onderdeel van hun assortiment meetinstrumenten en -systemen.

 

DIC is een geavanceerde optische 3D meettechniek die gebruikt wordt om de oppervlaktevervorming en bewegingen van objecten te analyseren.

 

Dantec Dynamics DIC systemen gebruiken hoogwaardige camera’s, lenzen en software om nauwkeurige en gedetailleerde verplaatsings- en rekgegevens te verzamelen. Met DIC kunnen onderzoekers en ingenieurs de vervormingen van materialen en structuren in real-time volgen en analyseren, wat essentieel is voor het begrijpen van mechanisch gedrag, het valideren van numerieke modellen en het verbeteren van productontwerpen.

 

De DIC-oplossingen van Dantec Dynamics worden gebruikt in verschillende toepassingsgebieden, waaronder mechanische testen, materiaalkarakterisering, crashtests en nog veel meer. Door gebruik te maken van DIC kunnen ingenieurs en onderzoekers waardevolle inzichten verkrijgen die kunnen leiden tot verbeterde prestaties, duurzaamheid en veiligheid van producten en constructies.

 

Kijk voor meer informatie op: Dantec Dynamics website

 

 

Dantec Dynamics’ Digital Image Correlation System (DIC)

Belangrijkste voordelen van digitale beeldcorrelatie (DIC)

  • Het is een contactloze methode. Dit betekent dat er geen mechanische verbinding met het oppervlak van het testobject nodig is. Daarom zijn er geen mechanische beperkingen.
  • De metingen worden uitgevoerd over het hele optisch zichtbare beeld en leveren resultaten over het hele veld op. In plaats van discrete (punt-gebaseerde) resultaten te meten, bijvoorbeeld richtingsverplaatsingen over één as (bijv. van LVDT’s) of grote vervormingen (bijv. van spanningsmeters), kan DIC vorm (contour), verplaatsing en meerdere vormen van vervorming meten.
  • Een DIC systeem is veelzijdig omdat het geen beperkingen kent in meetsnelheid of optische beperkingen. Het kan alles meten wat de camera “ziet” in vorm, grootte (van mm²² tot m²) of beweging (van Hz tot MHz).
  • DIC lost metingen op tot op subpixels nauwkeurig. Zowel in-vlak (parallel aan een oppervlak) als out-of-plane (loodrecht op een oppervlak) microvervorming bepalen.

 

 

Digital Image Correlation

EduDIC

De EduDIC is een DIC-meetsysteem (Digital Image Correlation) ontworpen als een goedkoop academisch trainingshulpmiddel op instapniveau om het onderwijs in experimentele vaste mechanica en materiaaltesten te ondersteunen. Dit gebruiksvriendelijke systeem geeft academische instructeurs en studenten de mogelijkheid om optische DIC-metingen uit te voeren voor onderzoek, workshops en laboratoriumoefeningen.

De EduDIC maakt gebruik van het volledige potentieel van Istra4D zonder beperking in modulaire functionaliteit, waardoor onbeperkte meetgegevens snel en eenvoudig kunnen worden verkregen en gecorreleerd met hoge nauwkeurigheid en precisie.

Lees meer

FlexDIC

De FlexDIC is een Digital Image Correlation (DIC) meetsysteem dat is ontworpen als een flexibel, robuust en multifunctioneel industrieel en academisch hulpmiddel voor een breed scala aan materiaaltests en bewegingsanalysetoepassingen.
Dit gebruiksvriendelijke systeem kan al uw testbehoeften vervullen en stelt elke gebruiker in staat om snel nauwkeurige en precieze metingen uit te voeren voor verplaatsing, contour (vorm), spanning en (discrete) kinematische grootheden van gevolgde punten. De FlexDIC is volledig modulair en kan worden uitgebreid met extra lenzen, kalibratiedoelen, verlichtingssystemen en ook met extra camera’s waardoor het systeem een MulticamDIC-systeem wordt.

Lees meer

MulticamDIC

De MulticamDIC is een gecombineerd, stereo-rig array, Digital Image Correlation (DIC) meetsysteem bestaande uit 4 of meer (maximaal 16), USB3, of GigE camera’s. Dit geavanceerde, toepassingsspecifieke meetsysteem geeft testtechnici de mogelijkheid om grootschalige en complexe (contour) oppervlaktetesten uit te voeren van sub(componenten) en structuren.

Lees meer

 

Laatste nieuws
Free Dantec seminar: non-contact strain and stress visualization and precise measurements

subscribe via our “informatie aanvragen” button (top page) or send an e-mail to your j.j. bos contact   In collaboration with Dantec […]

Lees meer

Informatie aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan