Hardheidsmeters

Hardheidsmeters van Ernst Härteprüfer SA worden dagelijks in werkplaatsen gebruikt. Van alle soorten inspecties die er worden uitgevoerd, is het testen van de hardheid het meest divers.
De meest voorkomende methoden van het meten van hardheid die er gebruikt worden in de verschillende hardheidsmeters zijn: Rockwell, Brinell en Vickers.

Testen kunnen uitgevoerd worden bij 3000 kgf (30 kN) of met enkele honderden grammen. In laboratoria en testhuizen wordt zelfs getest met een paar gram. Het is mogelijk om de hardheid van zware gietstukken te testen maar ook van pennen voor uurwerken, gemaakt van de hardste gesinterde materialen of de zachtste legeringen.

Moderne elektronica heeft veel bijgedragen aan de verbetering van de hardheidsmeters, waaronder een hoge herhalings- en meetnauwkeurigheid, de verwerking van gegevens van de meetresultaten, statistische analyse, graphics, etc. Bij het lezen van de meetresultaten en de controle van de machinefuncties heeft de elektronica een zeer belangrijke plaats ingenomen, terwijl de oorspronkelijke mechanische principes nog steeds gelden en onmisbaar zijn.

Bij het uitzoeken van een hardheidsmeter zijn de volgende punten van groot belang:
– de kracht waarmee de test uitgevoerd dient te worden
– hardheidsbereik
– nauwkeurigheid van de test resultaten
– aanpassingsmogelijkheden van de hardheidstester aan vorm en afmeting van het te testen materiaal
– budget

De firma Ernst produceert al meer dan 60 jaar hardheidsmeters en heeft een heel breed assortiment. j.j. bos b.v. vertegenwoordigt Ernst in de BeNeLux en kan u hierover van advies voorzien.
Voor meer informatie klik op link hieronder of vul de velden in bij Informatie aanvragen.
Ernst

 

Laatste nieuws

 • Computest SCX draagbare hardheidsmeter

  Ernst hardheidsmeter
  Computest SCX is een draagbare hardheidsmeter welke werkt met een statische belstasting volgens het Rockwell principe van voorbelasting en test belasting. Met één druk beweging wordt zowel de voorbelasting (hier wordt […]
  Meer lezen

Link

Hardheidsmeters

Informatie aanvragen

  Meer informatie aanvragen? Stel uw vraag of vul uw gegevens in.

  Uw naam *

  Uw e-mail *

  Uw telefoonnummer

  Uw vraag/bericht