Home » De Quorum Q300 serie sputter coater is er!

De Quorum Q300 serie sputter coater is er!

De single head Q150 sputter coater en carbon evaporator zijn alweer een tijdje op de markt. Deze instrumenten zijn niet alleen functioneel, maar zijn ook prachtig vorm gegeven. Nu zijn ook de dual en triple head coaters leverbaar in de Q-serie: de Q300.

De Dual Head en Triple Head Q300 zijn leverbaar in rotary of turbo gepompte modellen. Rotary gepompte coaters zijn alleen geschikt voor het sputteren van edelmetalen, de turbo gepompte coaters kunnen ook oxiderende metalen sputteren.

De robuuste, ergonomisch vormgegeven, gegoten omkasting herbergt een hightech instrument die zelfs onervaren gebruikers eenvoudig kunnen bedienen door middel van een touch screen die menugestuurd de juiste sputter procedure creëert. Na het plaatsen van de samples in de grote (300 x 127mm) en eenvoudig te bereiken vacuümkamer en het starten van de sputter procedure, treedt de volautomatische vacuümregeling in werking. Als de kamer op vacuüm is, start de sputter cyclus automatisch. De laagdikte van de coating kan tijdens het coaten worden gemeten met de optionele Film Thickness Monitor die, zodra de ingestelde laagdikte wordt bereikt, de sputter cyclus stopt.Quorum Q300