Home » CPC validatie opstelling in gebruik genomen

CPC validatie opstelling in gebruik genomen

Op basis van de Topas FCS-249 aerosol generator en een TSI 3750 referentie CPC heeft j.j. bos een opstelling in gebruik genomen om de juiste werking en Counting efficiency van een deeltjesteller te controleren en valideren.

Met deze opstelling gaan we in 5 stappen een validatie uitvoeren volgens de specificaties van het instrument. Het max. concentratiebereik is 1.000.000 (1E6) particles/cm³, zoals gewenst bij de deeltjestellers voor de APK emissie controle. Tevens worden diverse kritische systeem parameters gecontroleerd zoals sample flow en wordt het 1e-lijns onderhoud uitgevoerd incl. controle, en zo-nodig vervanging, van de interne filters, het wick en (kritische) orifices. De validatie wordt afgesloten met een rapport.

Grote voordeel van deze service is dat het instrument maar max. 1 dag buiten gebruik hoeft te zijn en niet naar de fabrikant hoeft worden opgestuurd voor een fabrieks-kalibratie.

De 3750 referentie CPC is bij TSI gekalibreerd volgens ISO-27891:2015 (Aerosol particle number concentration – Calibration of condensation particle counters).

Bel of mail ons voor meer informatie, mailto: info@jjbosbv.nl of tel: +31-182-619333.

Topas FCS-249 gebruikersinterface.